KÜZDENI MINDIG, FELADNI SOHA

RÁKTÉRÍTŐ

RÁKTÉRÍTŐ

#13 Hodgkin linkgyűjtemény nem csak érintetteknek

Hogy egy ilyen poszt sincs meg dráma nélkül. De komolyan!

2020. március 13. - gyorsan1974

Már egy ideje akartam jelentkezni egy olyan poszttal, ahol megosztom azokat a fontosabb linkeket, doksikat amiket olvasgattam, amikből készültem. Nagyon fontos ez azoknak akik érintettek, mert nem győzöm hangsúlyozni, hogy olvasni, olvasni és olvasni kell. Tudnod kell pontosan, hogy mire számíthatsz, hogy mivel nézel szembe. Ez a blogposzt nem lesz túl eseménydús az egyszeri olvasónak, nyugodtan szkippeljétek, nem fogok megbántódni. A blog írása közben kellett szembesülnöm azzal, hogy ez mennyire kurvára nincs így. Kivagyok, de tényleg.

kepernyofoto_2020-03-15_11_11_10.png

A "Hodgkin Bibliám" a kezdetektől. Az elején kicsit használni kell a google-t, hogy majdnem tökéletesen értsd, de hidd el megéri belefektetni az időt. Dr. Rosta András, Országos Onkológiai Intézet, Lymphoma Centrum

Hodgkin lymphoma diagnosztikától a terápiáig

 

A másik borzasztóan fontos, színes- szagos írás, mely nem orvosoknak, hanem hétköznapi embereknek, betegeknek szól, így kifejezetten érthető anyag. Ráadásul nagyon széles skálán mutatja be a betegséget. Érint kb. minden témát a nyirokrendszertől kezdve, a limfómákon át, a diagnózisokon és a kezeléseken keresztül, egészen a lelki dolgokig bezárólag. Ráadásul egy egész jó szótárral megfejelve, amire mindenképpen szükséged lesz. Ez a mű Dr. Varga Gergely, Semmelweis Egyetem, illetve Dr. Molnár Zsuzsanna, Országos Onkológiai Intézet munkáját dícséri.

Információk emberi nyelven a Hodgkin limfómáról

 

A következő oldalon még akkor barangoltam rengeteget, amíg nem volt egyértelmű, hogy pontosan mi a bajom. Itt majdnem mindent megtaláltam a Hodgkin és a Non Hodgkin limfómákról egyaránt. Próbál könnyen érthető lenni az oldal, többnyire sikerül is. Több orvos írása.

A limfómákról általánosságban, sok aspektusból

  

Angolul értőknek erősen ajánlom az American Society of Hematology oldalát, rengeteg infó van fent kb minden témában a Hodgkin és Non Hodgkin kórokkal kapcsolatban. itt olvashattok a legújabb kezelésektől kezdve, elég nagy mintákat magában foglaló kutatásokon át, melyek a túlélési esélyeket is megmutatják.

American Society of Hematology

 

Ez pedig kifejezetten a Nodularis Lymphocita Predominant Hodgkin Lymphoma kapcsán végzett kutatás, mely azt vizsgálja, hogy a különböző stádiumokban lévő betegek, hogyan reagáltak a különböző kezelésekre, és milyen arányban alakultak az öt, tíz, tizenöt éves túlélési arányok. Izgi olvasmány. Persze ilyenek vannak a klasszikus Hodgkin és a Non Hodgkin különböző fajtáira is.

NLPHL túlélési esélyek

 

A következő írás egy 23-24 éves leány blogja, aki Hodgkin kóros lett, talán két évvel ezelőtt. Azóta meggyógyult, remélem nem esett vissza. Nekem nagyon tetszett az írása. Fiatal kora ellenére érett gondolkodással és baromi kemény attitűddel rendelkezik. Szívesen ajánlom a blogját. Készüljetek fel, nyílván nem olyan lesz a stílusa mint ennek a blognak.

Hát a kurva életbe, nem hiszem el. Rákattintottam a blog linkjére, hogy a főoldalt tudjam betenni nektek, és az fogad, hogy szegény lányka visszaesett. Két hónapja olvastam utoljára, akkor már majdnem egy éve rendben volt. Semmi új poszt. Most meg ez. Kurva élet, de komolyan. Főnök, segítsd meg ezt a kislányt! Kérlek!

Dorci Blogja

Én nem vagyok babonás, de péntek 13 van, ráadásul ez a 13. posztom. Mikor, ha nem most? Hát ezt én most befejezem, majd később folytatom.

UPDATE: 

Truxima/Rituximab alkalmazási leírása. Brutális olvasmány az egyik legkeményebb immunterápiás gyógyszerről, amit bizonyos limfómás és leukémiás betegek kapnak a kemó mellé.

Truxima alkalmazási leírás

 

UPDATE: Kövesd a blog Facebook oldalát, hogy elsőként értesülhess az új posztok érkezéséről, és elérhess olyan tartalmakat, amik itt nem jelennek meg! 

 Klikk ide 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hodgkin-rak.blog.hu/api/trackback/id/tr9415520206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vmuhl 2020.03.14. 20:26:30

Hajrá drukkolok!!! Kitartást!!! <3

gyorsan1974 2020.03.14. 20:29:35

@Vmuhl:ó, már itt tartasz? Megtisztelő. Köszönöm Viki, sokat jelent, nagyon! <3

Vmuhl 2020.03.14. 22:03:01

@gyorsan1974: végig olvastam, ha más lenne a téma mondanám, hogy nagyon élveztem. De az biztos, hogy nagyon jól írsz. Szuper vagy minden szinten, nagyon felnézek rád...

gyorsan1974 2020.03.14. 22:15:24

@Vmuhl: nem is tudom mit mondjak erre Viki. Nem találom a szavakat. De leprintscreenelem ezt a kommentet és elteszem emlékbe.
süti beállítások módosítása